ÖKO nap

Május 28-án, szombat délelőtt a Terézvárosi Önkormányzat Szív Óvodájával közösen szervezve tartottuk a fenntarthatósági témahéthez, illetve a Víz világnapjához kapcsolódó Takaros Takarékos ÖKO-napunkat. A rendezvényen vendégünk volt Temesvári Szilvia, Terézváros zöld ügyekért és közösségekért felelős alpolgármestere, Szakácsné Nagy Zsuzsanna óvodavezető, és Miyazaki Jun, Terézváros humánügyekért felelős alpolgármestere is.

A hosszú előkészületnek köszönhetően, – mivel többször egyeztettünk, hogy megtaláljuk a legjobb feladatokat – számos érdekes, kreatív, ötletes feladvánnyal találkoztak kicsik és nagyok a különböző állomásokon. Különlegességként itt volt az Utazó Planetárium, de lehetett fürdőgolyót és ajakbalzsamot készíteni, QR-kódos feladatokat megoldani, jégből kincset olvasztani, állatokat kiszabadítani az akadálypálya hálójából, vízzel kísérletezni, kézműveskedni, az uszodában búvárkodni, horgászni, vízi témájú dalokat énekelni, illetve dráma-, és öko-társasjátékot játszani.

Pihenésképpen az érdeklődők megtekinthették az iskola aulájában az ÖKO naphoz kapcsolódó kiállítást, a csodás rajzokat, a hulladékból újrahasznosított szobrokat, ppt-bemutatókat és kisfilmeket, amiket az óvodásokkal közösen készítettünk. A tartalmas délelőtt zárásaként mindenki egy kis cserepes virágot vihetett haza emlékül.

ÖKO mk