Budapest VI. Kerület Bajza Utcai Általános Iskola

Budapest
1062 Bajza u. 49-51

Hírek

Tanév:

Zene világnapja

2015. október 03. 17:56

Október elsején, iskola-gyűlés keretében emlékeztünk meg a "Zene világnapjá"-ról. Bartók Béla gyűjtötte népdalok csendültek fel több száz torokból.  É.K.

Gólya-Parti

2015. október 03. 18:10
Ezen a héten szerdán délután szerveztük az iskolánk hagyományos Gólya Partiját, ahol az elsősöket igazi Bajzás diákká, azaz "kis gólyákká" avatjuk. A meglepetésrendezvény igazán remek  játék-délutánná nőtte ki magát, hisz a Diákönkormányzat tagjai ötletes, kreatív feladatokkal várták a kicsiket. A közös daléneklés után minden  elsős szabadon választhatott, hogy mit szeretne csinálni a sok- sok játékos vagy ügyességi erőpróbán. Lehetett só-liszt gyurma sünikét

Bajza Hírlevél

2015. szeptember 30. 19:05

Tisztelt Szülők!   Elküldtük az októberi Hírlevelet azoknak, akik ebben a tanévben ezt kértek. Ha valaki szeretne még havi értesítést kapni a fontosabb eseményekről, hírekről, küldjön levelet a bajzaiskola6@gmail.com címre, A levélben szíveskedjenek megírni a gyermek nevét és osztályát. 

Tálcán kínált egészség

2015. szeptember 29. 19:28

Tálcán kínált egészség - megújult a közétkeztetés. Ezzel a címmel készült kisfilm az iskolai közétkeztetésről, mely ide kattintva nézhető meg.

Rajzoló Robot

2015. szeptember 28. 23:12
Rácz Lili és Eszenyi Farkas, 4.b osztályos tanulók, szeptember 25-én a kutatók éjszakáján, robot készítésen vettek részt; ezzel egy világrekord felállításához is hozzájárultak! Oklevelet is kaptak!

IDŐ projekt

2015. szeptember 28. 23:07
Szeptember közepén rendhagyó módon tanulhattak a Bajza Utcai Általános Iskola diákjai. A különleges programot a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum múzeumpedagógusaival közösen rendezték  iskolánk tanárai, melynek témája az IDŐ volt.  Szeptember 21-én a Múzeumból kölcsön kapott „Időmérő szerkezetek története” c. tablókiállítással ismerkedhettek meg a

Egy különleges múzeum

2015. szeptember 22. 20:58

A 6.b osztály az Időprojekt mai programja után egy rövid "időutazáson" vett részt. A Flippermúzeumba látogattak el, ahol több mint 130 üzemképes géppel játszhattak, tehették próbára ügyességüket, gyorsaságukat. Több matuzsálem korú masina is lenyűgözte a gyerekeket, de a legnépszerűbb egy 1973-as bowling gép volt.

2015. szeptember 20. 17:33
Iskolánk tavasszal pályázott az Akkreditált Tehetségpont címre a Nemzeti Tehetségpont MATEHETSZ által meghirdetett tehetséggondozó hálózat építésének folyamatában. A bemutatott, és az akkreditáció folyamatában ellenőrzött változatos iskolai tehetségsegítő programjainknak köszönhetően a Bajza az Akkreditált Kiváló Tehetségpont minősítést nyerte el.

Bogdányi hétvége II.

2015. szeptember 19. 23:34

Még mindig Bogdány. Azt gondoltuk nem lehet már fokozni a bogdányi élményeket, hiszen a nyári meleg, a visegrádi kirándulás, a bobozás, a fürdőzés a medencében, ez elég tartalmas program. Azonban belecsöppentúnk a Dunabogdányi Nyárbúcsuztató

Bogdányi hétvége

2015. szeptember 18. 23:03

Még mindig bajzásoktól hangos a bogdányi üdülő. 35 felsős bajzás váltotta pénteken kora délután a 2.b, 3.a osztályokat. A felsősök hamar belakták a tábort és élvezettel vetették magukat a medencébe. Csodálatos időnk volt, késő estig kint játszottak a gyerekek. A takarodó végrehajtása még kérdéses, de remélhetőleg sikeres lesz.

Dunabogdány 2.b, 3.a IV.

2015. szeptember 18. 07:51
Utolsó előtti napra is maradt meglepetés. A kora délutáni pancsolás után, elindultunk a pékségbe. A gyerekek csillogó szemekkel figyelték a kemencében sülő pogácsákat. Este elemlámpás fogójátékot játszottak és közben készültek a homokvárak.
Ma nem okozott gondot a gyors elalvás.
A Széchényi Könyvtárban jártunk, láttunk  régi és új  könyveket, folyóiratokat, térképeket és a Corvinákból is bemutattak néhányat.
A nagy olvasóteremben kipróbálhattunk egy érdekes szerkezetet, amivel lehozzák a kért könyveket. A könyvtári vezetés során sok érdekességet  láttunk, hallottunk a  könyvek szeretetéről, védelméről,

Dunabogdány 2.b, 3.a III.

2015. szeptember 17. 17:30
Mivel az egész hetünk az ősz és az erdő témaköré épül, ma ismét izgalmas program várt délután a csemetékre. A hétfői ismeretek felelevenítésével 4 állomáson bizonyíthatták a csapatok, hogy mennyi minden maradt meg buksijukban. Betűkből gyógynövények neveit  állították össze,vizet hordtak a Dunából, asszociációs  feladatokban madárneveket fejtettek meg végül activity keretében 

Kerületi foci

2015. szeptember 16. 18:39

Ma délután a Bajza udvarán került megrendezésre a 7-8. évfolyamosok kerületi focibajnoksága. Iskolánk csapata nagyon jól kezdett, hiszen az első meccset a Kéttannyelvű ellen Olivér és Sanyi góljaival 2:0-ra megnyerte. Domi góljával a Vörösmatyval 1:1-et sikerült elérni, majd az Erkeltől és a Derkótól is 0:1-re kikaptunk. Összesítésben így negyedik lett a Bajza. 

Dunabogdány 2.b, 3.a II.

2015. szeptember 16. 06:42
Második napunk eseményei: tűzománc, homokvár építés, környezetismeret másképp, éneklés és játék. A galériában található fotók is erről mesélnek.