Budapest VI. Kerület Bajza Utcai Általános Iskola

Budapest
1062 Bajza u. 49-51

Itt megnézhetik iskolánk Comenius weboldalát

Iskolánk támogatást nyert a 2011-2013 tanévre meghirdetett Comenius iskolai együttműködések pályázatán. A projekt a Tempus Közalapítvány Egész életen át tartó tanulás programjának a része. A két éven át futó pályázatra 20 000 euro támogatást nyertünk. Az idén benyújtott pályázatok kb. 36%-a lett támogatott, így igazán büszkék lehetünk arra, hogy sikerült a nyertesek közé kerülnünk.

A projekt egy nemzetközi együttműködés, iskolánkon kívül 6 európai iskolával fogunk közösen dolgozni. A koordinátor szerepét egy lengyel iskola vállalta, emellett két angol, egy olasz, egy spanyol és egy görög iskola lesz a résztvevő. A közös témánk a tánc és a zene szerepe a különböző kultúrákban, címe „A zene és a tánc megszínesíti az életünket”. A projekttalálkozók során és a köztes időben különböző projekttermékek segítségével fogjuk egymás hagyományait, kulturális különbségeit megismerni. A két év munkatervét az első lengyelországi projekttalálkozón fogjuk részletesen megbeszélni és kidolgozni. A projekttermékekről is csak ezután tudunk majd részleteket. Jelenleg diákjaink első feladata egy Comenius logo megtervezése. Országonként a két legjobb közül fogjuk kiválasztani azt az egyet, amelyik végigkíséri az együttműködésünket.  

A program fontos része a mobilitás, azaz az egymás iskoláiba való ellátogatás. Azt gondoljuk, ezzel olyan lehetőségekhez és élményekhez tudjuk iskolánk diákjait juttatni, amelyek meghatározóvá válnak számukra. Tapasztalatokat szereznek, ismeretségeket, barátságokat kötnek, ezáltal ismereteik bővülnek, toleránsabbá válnak. A projekt munkanyelve az angol. Ez számunkra különösen fontos, hiszen a kéttannyelvű osztályokban tanuló diákok számára ez egy kiváló alkalom lesz arra, hogy a partneriskolák diákjaival aktívan kapcsolatban legyenek, fejlesszék eddig megszerzett nyelvtudásukat.

(Az első képes beszámoló dokumentumaink között olvasható)