FENNTARTHATÓSÁGI HÉTTŐL A FENNTARTHATÓSÁGI HÉTIG

2020. október 5-9-ig tartott az előző tanév témahete, amelynek a végén hagyományteremtő szándékkal hirdettük meg pénzes összdíjazású pályázatunkat. Kerülni szerettük volna a sablonos megoldásokat. A pályázat az „Élhetőbb közvetlen környezetünk – otthonunk, iskolánk, utcánk” elnevezést kapta. A diákok korcsoportonként a következő művészeti ágakban alkottak: 

1. sík (plakát, montázs, kollázs, képregény, szöveges-rajzos folyamatábra/gondolattérkép),  2. térbeli (modell, makett, társasjáték, szobor), 3. digitális (fotósorozat, videó, animáció). Egyénileg és csapatban is lehetett nevezni a pályázatra, melyre a munkákat jeligével ellátva gyűjtöttük össze. Lehetőségük volt még a diákoknak a szülőkkel együtt, közösen alkotni. Igen izgalmas pályamunkák érkeztek be, így minden korcsoportban tudtunk helyezéseket adni. A zsűri sokfajta szempontot vett figyelembe a munkák értékelése során. A helyezéseket a versenyeredmények fülön láthatjátok.

2021. április 19-24-ig tartó témahéten minden osztály figyelemmel kíséri környezetünk eseményeit. Számos médiamegjelenés történik ezen a héten ebben a témában, hiszen a Föld Napjáról is megemlékezünk. Az iskolában az alsósok órákon foglalkoznak a környezetvédelem lehetőségeivel, a többiek pedig az online térben kapnak, kaptak információt és segítséget a természettel való együttéléshez.

Amint lehetőségünk lesz rá, behozzuk a gyűjtött e-hulladékot, hogy könnyítsünk a Föld terhein.

MG