Alsós Dunabogdány

Az idei nyáron a megszokott időponttól kicsit később július 17-től 23-ig vehettük birtokba az alsó tagozatos gyerekekkel bogdányi tábort. Az időjárásra nem lehetett panaszunk, csak egy esős napunk volt a héten.

A szokásos programok (váltóversenyek, ügyességi és víziversenyek) mellett sok élményben lehetett részünk. Volt homokvárépítő verseny, aszfaltrajzverseny és rengeteg sportverseny (floor ball, ugrókötelezés, labdapattogtatás, foci, hullahopp karikázás, biliárd, csocsó). Újdonságként megtanultunk bingózni is.

Mindenki elkészíthette saját kitűzőjét Tibor bácsival. Kata nénivel pedig domborított nyakláncot alkottunk. István bácsi szabaduló szobája megmozgatta agytekervényeinket, de sikerült mindenkinek megoldani a feladványokat. Meglátogatott minket Gábor bácsi az állataival. Sokat mesélt a munkájáról, az állatvédelemről, az állatok életmódjáról és szokásairól. Jártak nálunk terápiás kutyusok is. Mangó és Málna segítségével sok érdekességet megtudhattunk róluk, megismerhettük a munkájukat. Találkoztunk a Star Wars film szereplőivel, jedi képzésem vettünk részt és még a fénykardot is kipróbálhattuk.

A legmelegebb napokon ismét megnyitottuk „Bagaméri” fagyizóját, ahol többféle fagyiból lehetett választani. Természetesen sokat játszottunk, medencéztünk. Kissé fáradtan, de jó hangulatban zártuk a tábort. Reméljük mindenki sok élménnyel térhetett haza.