Hazáért Élménytúra a Velencei-tó körül

2021 szeptember 27.

Az osztálykirándulásunk négy részből állt, és mindegyiknek két fogalom volt a címe. Az egész egy hazafias téma körül forgott, és nagyon jó volt, hogy minden interaktívra, és maira volt megcsinálva, úgy, hogy mi is élvezzük.

Busszal mentünk az állomások között a Velencei tó körül. Az első állomás a Vörösmarty emlékház volt, ahol a Szózattal kapcsolatban voltak feladatok, és a végén még szét is lehetett nézni a házban.

 A másodikként a Gárdonyi emlékházat néztük meg, ahol (egy terepasztal, és egy eskü megnézése után) az ott lévő rönkvárban voltak programok. Földbe vájt kazamatarendszerben bóklásztunk, ágyúgolyókkal dobáltuk egymást, kötelet húztunk, és a végén egy saját esküt is írtunk (mi versben).

A következő állomáson, a Pákozdi katonai emlékparkban ettünk, aztán gyorsan visszautaztunk az időben egy katonai kiképzésre, ahol a többiek furcsa csatakiáltásokat hallattak. Kaptunk fapuskát, és mindenféle mozdulatot tanultunk vezényszóra.

Az utolsó hely, amit meglátogattunk, a Halász-kastély volt, ahol főleg az aradi vértanúkról volt szó, azon belül is Schweidel Józsefről, aki nagyon önfeláldozó volt. Néztünk egy filmrészletet is, ami róla szólt. Aztán ajánlást kellett írni az osztálykirándulásról. 

Pásztor Emma 7.b