Oltás tájékoztató

A januári iskolai oltások alkalmával már lehetőség nyílik a 12-18 éves korosztály számára az ismétlő (3. oltás) oltások igénylésére is, amelyhez kizárólag Pfizer oltóanyagot biztosít a Kormányhivatal. A Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott szakmai ajánlás alapján az alapimmunizálástól (a második oltás beadásától) legalább 4 hónapnak szükséges eltelnie a harmadik oltás felvétele előtt. Felhívom figyelmét ugyanakkor, hogy az 5-11 éves korosztály számára az oltási lehetőség kizárólag az erre kijelölt kórházi és járóbeteg-szakellátó intézményekben, valamint házi gyermekorvosoknál történhet előzetes regisztráció és időpontfoglalás alapján biztosított.

Azon diákok, akik most fognak első oltásban részesülni, a második oltás felvételére ugyanazon a helyen 2022. február 08-09. keddi és szerdai napokon lesz lehetőségük.

Oltási igények leadási határideje: január 6. csütörtök reggel 8 óra, elektronikus úton: igazgato@bajza6.hu vagy papír alapon az igh. irodában. A oltóanyag biztosításának érdekében időben kell jelezni, hogy kik kérik az oltást (2. és 3. oltást is), mert továbbítanunk kell a létszámot.

Oltás időpontja : 2022. január 11.  kedd 9-11 óra között

Oltás helyszíne: Szinyei Gimnázium 1063 Bp. Szinyei Merse u. 7-9.

Az oltások felvételéhez minden esetben – így a második oltás esetén is – elengedhetetlen, hogy a diáknál legyen az aláírt, kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozat, valamint második oltás esetén az első oltáskor kapott oltási igazolás.

Az lenne a jó, ha az oltás napján a Szinyei gimibe mennének a gyerekek. Ha nem tudják a szülők megoldani, akkor 8:30-kor a ped.asszisztens átkíséri őket, legyenek lent fél 9-kor a portán. Az oltás után hazamehetnek, ha ez be van írva, de ha nincs róla papír, a ped.asszisztens visszahozza őket az iskolába.