Bábozd zöldre

Iskolánkban vendégül láthattunk egy izgalmas bábelőadást, október 26-án, csütörtökön. A Terézvárosi Önkormányzat kezdeményezésére jött hozzánk e program. A Bábozd Zöldre Egyesület meséinek két főhőse: Mimó és Csipek és barátaik a mindennapi tevékenységeken keresztül mutatták meg a környezeti és természeti értékek fontosságát és az egyéni cselekvés jelentőségét. A mostani előadásban egy erdőben követhettük figyelemmel a szereplők vándorlását, a segítő társak keresését. Az 1.a, 2.a, 2.c, 4.a osztályok nem először foglalkoztak ÖKO témával, hiszen ÖKO iskola vagyunk, s nem először gondolták át, mit tehetünk természeti környezetünk megóvásáért. A tanító nénik -Rita néni, Niki néni, Judit néni, Edit
néni- örültek annak, hogy most a mesék jellemzőin keresztül ismerkedhettek a gyerekek e fontos témával. Nézzük, hogy tetszett a negyedikeseknek az előadás:
Salo Johara: Szerintem nagyon hangulatos, hasznos volt a bábelőadás. Szereplők: Mimo és Csipek. Ők ketten sok kalandot átéltek, miközben lezuhant a hőlégballonjuk, és keresték ki tud nekik segíteni. Arról szólt a bábmese, hogy védjük a környezetet és vigyázzunk az állatokra. Mert, ha szemetelünk, hamar elpusztul a világ.
Ponikló Barnabás: Először is: imádtam ezt! Csodálatos, hogy a gyerekeket környezettudatosságra próbálják tanítani. Mert személy szerint szeretem ezt a témát. Nagyon cuki volt!
Szabó Anna: A bajt megoldották a barátaikkal, amikor a hőlégballon elromlott. Járták az erdőt, kerestek valakit, aki tud segíteni. Végül, hosszú idő után egy rókával találkoztak, aki segített nekik. Kalandjaik során óvták a környezetet.